Find en robotstøvsuger til en god pris

Fornuftige priser på robotstøvsugere – Tit billige modeller – 2023

Skal hjemmet stå skarpt hele året rundt? Så er en robotstøvsuger en rigtig god hjælp. Nemrobot har samlet de bedste robotstøvsugere til dig, så du nemt kan finde den, der passer dine behov og dit budget.

Nemrobot viser kun produkter fra danske forhandlere. Og varerne du ser på siden, er direkte links til de webshops som sælger modellen. Da Nemrobot ikke sælger disse varer selv.

Robotstøvsuger - Se udvalget her
Vis Filters
Forsendelse
Priser

Vælg Mærke
 
Loading Henter produkter

Robotstøvsuger

Den nok mest kendte robot, eller i hvert fald en af de første der kom på markedet, er robotstøvsugeren. Som tiden er gået er robotstøvsugeren blevet langt mere effektiv og intelligent, således at den nu er et fornuftigt alternativ til den traditionelle støvsuger.

Hvad er en robotstøvsuger?

Det er måske et af de spørgsmål der er meget ligetil, fordi de fleste nok allerede ved hvad en støvsuger er. Robotstøvsugeren er så bare en støvsuger, som i stedet for at du skal gøre arbejdet, gør det hele selv. Den finder selv rundt i huset, den finder selv ud af hvor den skal køre for at støvsuge et helt rum og den finder selv hjem til dens lader station. Det er altså en støvsuger, der er intelligent og selv er i stand til at navigere når den støvsuger dit hjem.

Flere og flere danskere har i dag en robotstøvsuger, og det er med god grund. De er blevet bedre, både til at støvsuge og mht. deres “intelligens”. De er både blevet gode til at finde rundt i et hjem og så er effektiviteten også blevet højnet. Det skal naturligvis siges, at en robotstøvsuger, qua dens størrelse, nok altid vil være lidt bag den traditionelle støvsuger på effektivitet. Med den nuværende teknologi er det ganske enkelt umuligt, at putte den samme effektivitet ned i en lille robotstøvsuger sammenlignet med den traditionelle version.

Til gengæld, så kan en robotstøvsuger holde ud at køre et næsten uendeligt antal gange – i hvert fald langt flere gange end mange gider at støvsuge på den traditionelle måde. Har man en robotstøvsuger, så vil man ofte have den til at køre et par gange om ugen og dermed opleve at snavset på gulvet holdes nede på et niveau som tilgodeser robotstøvsugerens ydeevne.

Finder en robotstøvsuger selv ud af det hele?

Langt de fleste robotstøvsugere kan faktisk selv finde ud af det hele. Køber man en fra et af de mere velkendte mærker, f.eks. iRobot, så følges støvsugeren som oftest af en app. Denne app bruges til at styre alt i forhold til konfigurationen af støvsugeren. Her kan du altså styre hvornår den skal køre og hvor den skal køre. Faktisk så er nogle robotstøvsugere i dag så intelligente, at de selv kan være med til at forudsige hvornår det vil passe dig at den skal køre – baseret på alt fra dine rutiner, vaner, dit hjem og sågar også årstiden.

Der kan selvfølgelig være nogle begrænsninger ift. dit hjem og en robotstøvsuger. Den kan f.eks. ikke køre over alle typer af dørtrin. Mange af robotterne kan i dag køre over dørtrin i højden 18-20 mm, men også formen på dørtrinet kan have en indvirkning på hvor nemt eller svært den har ved at komme rundt. Har man den udfordring i sit hjem, så er der typisk et par løsninger man kan gå med for at løse det, heriblandt:

  • Fjerne eller justere alle (eller enkelte vigtige) dørtrin så robotten kan komme rundt.
  • Bygge eller købe en rampe, der gør at støvsugeren kan komme over de enkelte dørtrin.
  • Flytte støvsugeren rundt til de enkelte rum – f.eks. kan man placere støvsugeren i stuen eller køkkenalrummet alt efter behov.

Hvad koster en robotstøvsuger?

Mange tænker nok at det der med robotter hurtigt kan lyde til at blive en dyr omgang. Vi er dog nået så langt, at prispunktet er ved at have flyttet sig til noget der faktisk er ganske fornuftigt – også på det danske marked. Ser man på det danske marked, så vil 90% af robotstøvsugerne befinde sig i prisniveauet 2.000 til 10.000 kr. Enkelte kan koste lidt mere og nogle modeller fås også til en lavere pris. Særligt når der køres tilbud, så vil man kunne finde nogle af de lidt ældre modeller til +/- 1.500 kr.

Det skal selvfølgelig siges, at som med så meget andet, så hænger pris og kvalitet ofte sammen. De helt billige robotstøvsugere er mindre effektive, har kortere batterilevetid og er mindre intelligente – og vice versa når prisen stiger op mod 10.000 kr. for de nyeste modeller. Det er dog altid vigtigt at man tager højde for sine behov inden man går ud og investerer i den nyeste og dyreste støvsuger. Det er lidt som med en ny iPhone. Mange vil nok kunne klare sig med en iPhone 11/12, mens andre bare må have det nyeste – og så er prisen selvfølgelig derefter.

Vores erfaring er dog at langt de fleste kan klare sig med en robotstøvsuger i prisklassen 2.500 til 5/6.000 kr.

Hvor køber man robotstøvsugere i Danmark?

De fleste forhandlere af elektronik sælger i dag også et relativt bredt udvalg af robotstøvsugere. Der findes nærmest en til et hvert behov og prisklasse. Som vi allerede har nævnt generelt for robotter, så er vores anbefaling at man vælger en dansk forhandler når man investerer i en robot. Priserne er ofte rimelige og så er det også bare rart at have både garanti og hjælp tæt på, hvis der skulle gå noget galt.

Du vil desuden opleve at langt de fleste forhandlere også har en del tilbehør og reservedele til robotstøvsugere, så man nemt kan skifte noget hvis der er brug for det. I den forbindelse er det også altid godt lige at undersøge om man køber en robot fra et af de mærker, som rent faktisk sælger reservedele, såsom udskiftningspakker, separat.

Af de mest prominente danske forhandlere af robotstøvsugere kan vi nævne Elgiganten, Proshop, Coolshop og Power. Disse vil som regel have en god kombination af et bredt udvalg i mange prisklasser, gode tilbud og mulighed for at købe reservedele separat.

Det afhænger af ens individuelle præferencer og behov. En robotstøvsuger kan være en praktisk løsning for nogle, da den kan rengøre automatisk uden at kræve manuel indgriben. Det kan være særligt nyttigt for dem, der har travlt eller har svært ved at gøre rengøringen selv. Derudover kan nogle robotstøvsugere være i stand til at navigere rundt i hjemmet og tilpasse sig forskellige underlag, hvilket kan gøre rengøringen mere effektiv. På den anden side kan robotstøvsugere være dyre i forhold til traditionelle støvsugere, og de kan ikke erstatte en grundig rengøring. Det er vigtigt at overveje ens egne behov og budget, før man beslutter, om en robotstøvsuger er pengene værd.

Enkelte robotstøvsugere er også udstyret med en funktion til at vaske gulve. Disse robotstøvsugere er ofte kendt som robotstøvsuger/moppere og har en vådmoppefunktion, der kan bruges til at vaske gulve. Vådmoppefunktionen kan bruges til at fjerne pletter og fedt fra gulve ved hjælp af en våd klud eller en våd moppe.

Det er dog vigtigt at bemærke, at disse robotstøvsugere ikke erstatter traditionelle gulvvask metoder, de er ofte ikke så effektive som en manuel gulvvask. Det kan også være svært at få alle pletter og skidt væk med en robotstøvsuger/mopper. Derfor er det ofte bedre at bruge en robotstøvsuger i kombination med en manuel gulvvask for at få det bedste resultat.